joi, 1 august 2013

Pietrele Doamnei - Rarău


Rezervația naturală Pietrele Doamnei se află în Masivul Rarău, pe teritoriul județului Suceava, în apropiere de Câmpulung Moldovenesc și este o arie protejată, de interes național, al cărei nume provine tocmai de la formațiunea de stânci calcaroase aflate pe teritoriul său. Formațiunea este una din cele mai interesante forme geologice din lanțul Carpaților Orientali, unică în Carpați din punct de vedere peisagistic, întreaga zonă reprezentând calcare cu încrustații de corali, alge marine, care formau mari recife acum 140 milioane de ani, când acest teritoriu era acoperit de apele oceanului.

Toponimia numelui „Pietrele Doamnei” vine din legenda conform căreia domnitorul Petru Rareș ar fi găsit aici adăpost pentru familia sa când s-a retras in Transilvania, iar doamna sa se urca des pe aceste stânci, scrutând orizontul în așteptarea soțului său, rămânând, astfel, în tradiția populară sub denumirea de Pietrele Doamnei”. Alte legende spun că o domniță, gonită de turci, s-a urcat pe Rarău și a ingropat acolo toate odoarele domnești. De aceea, se vede uneori, în miez de noapte, o pară galbenă de foc, ieșind din pământ, în locul unde au fost ingropate acele comori.

 
Accesul în zonă se face fie din orașul Câmpulung Moldovenesc, fie prin localitățile Pojorâta, Chiril (pe un drum forestier destul de greu accesibil autovehiculelor), Mestecăniș sau Slătioara. Cel mai apropiat traseu începe de la Cabana Rarău (1520 m) și traversează, vreme de 2 ore, formațiunile stâncoase Pietrele Doamnei. Accesul la cabana se face pe drumul 175B, recent modernizat, prin localitatea Pojorâta. Peisajele întâlnite pe drum te vor face să exclami de uimire si să te oprești pentru a le admira, la fiecare pas.

 
Zona Rarău este una cu impact puternic asupra energeticii planetare și, implicit, a tării noastre. Remer Ra, autorul cărții „Marile taine ale pământului românesc”, susține că acesta este locul unde se face o „infuzie” vibrațională, Rarăul devenind, astfel, locul unde se pot atinge cele mai înalte stări de conștiință. Aici se află un vortex (tunel multidimensional), conectat la astrul solar și coordonat de entități solare, prin care se fac infuzii vibraționale. Zona are puternice efecte de purificare a corpului fizic, eteric, emoțional și mental, constituind un spațiu excelent pentru eliberarea emoțiilor negative; de energizare, fiind una din zonele cu cele mai puternice vibrații de pe pământ; de comunicare telepatică cu entități înalt vibraționale și de conexiune cu energiile planetare ale sistemului nostru solar.    
 

Am experimentat direct vibrațiile puternice ale acestei Guri de Rai, urmând traseul spre Pietrele Doamnei care, la prima vedere, poate părea dificil unui neinițiat in drumețiile montane. Cățărarea pe pietrele imense aruncate, parcă, peste tot de un uriaș furios, hăurile ce păreau a se întinde până în măruntaiele pământului, firidele dintre stânci prin care abia se putea strecura un copil, toate păreau o joacă atunci când te lăsai patruns de energia zonei. Nu am simțit nici măcar o urmă de oboseala, ba chiar, cu cât urcam mai mult, cu atât se instala o stare de entuziasm și profundă beatitudine. Rar mi-a fost dat să simt atâta bucurie, plenitudine, asemenea unui copil care trăiește doar clipa de acum, de parcă timpul și spațiul n-ar ma exista. Doar pacea si fericirea de A FI.
 

Dacă ajungeți în zonă, vă sfătuiesc să nu ratați nici Piatra Șoimului. De la Cabana Rarău, urmând spre vest o potecă printre brazi, se află un loc amenajat cu bănci si împrejmuire metalică, ce lasă privirea să rătăcească în voie asupra Giumalăului și Văii Moldovei. Priveliștea îți va tăia răsuflarea și îți va răsplăti efortul de a ajunge până aici.
 

De asemenea, nu ezitați să cereți ghizi spirituali pentru propria evoluție spirituală. Entitățile energetice solare, care de altfel sunt și cele mai evoluate ființe din sistemul nostru solar, îi vor depista imediat pe cei care sunt siceri în procesul lor și vor răspunde cererii.


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu